Nu de herfst in het land is maak ik graag een stevig soepje klaar. Op de markt stond iemand verse kervel te verkopen uit zijn groentetuin dus de keuze was snel gemaakt. Ook zin gekregen in een kom dampende soep? Probeer dan deze week dit receptje nog uit!
Ingrediënten voor dit recept
- 2 uien
- 400 g prei
- 1 dikke aardappel
- klontje boter
- 250 g verse kervel
- 2 l water
- 1,5 cookmate rundsbouillon
- 1,5 cookmate groentebouillon
- peper
- 100 ml room
- 2 cookmates groentesoep
- enkele sneetjes grillspek
Aan de slag!
- Versnipper de ui en stoof deze aan in een klontje boter. Snijd de prei en aardappel in stukken en doe ze bij de uien. Laat alles mooi zacht stoven.
- Was de kervel ondertussen zeer grondig.
- Voeg het water toe en laat de soep een half uurtje zachtjes pruttelen.
- Voeg de kervel toe en laat nog 5 minuutjes meekoken.
- Kruid de soep met rundsbouillon, groentebouillon en peper.
- Mix de soep, geruime tijd, mooi glad.
- Meng de room met de groentesoep en doe deze bij de soep. Laat nog een paar minuutjes meepruttelen.
- Serveer het soepje met grillspek.
Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/groentebouillon/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/rundsbouillon/
https://de-keuken-van-liselotte.be/product/groentesoep-rijk-aan-groenten-en-kruiden/