Spaghetti alla Norma

Alweer een veggie gerechtje om eens op tafel te toveren. Het vlezige van de aubergine zorgt voor een heel rijkelijke saus waar niemand zijn “vlezeke” zal missen. Met enkel een paar topingrediënten maak je deze authentieke Italiaanse klassieker zoals je hem bij de nonna zou eten.

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 aubergines
  • olijfolie
  • 2 tenen look
  • 1 kl chilivlokken
  • peper
  • 2 el kappertjes
  • 800 g hele, gepelde tomaten uit blik
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 bosje basilicum
  • groentebouillon
  • 1 el bolognesemix
  • 500 g spaghetti
  • 150 g pecorino
  • 200 g ricotta

 

Aan de slag!

  • Snijd de aubergines in blokjes en stoof ze aan in een flinke scheut olijfolie. Zet het vuur niet te hoog en laat ze rustig garen tot ze zacht zijn. Voeg indien nodig nog wat extra olijfolie toe.
  • Versnipper de look en voeg deze samen met de chilivlokken en kappertjes toe. Laat kort meestoven en kruid met 1 el groentebouillon en een flinke draai peper.
  • Voeg de tomaten toe en duw ze lichtjes stuk met een spatel. Voeg de oregano toe.
  • Snijd het bosje basilicum af onderaan de steeltjes. Houd de blaadjes apart en snijd de steeltjes heel fijn. Voeg deze ook toe aan de saus. Laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water. Net voor je hem afgiet neem je 1 pollepel van het kookvocht en voeg dit toe aan de saus. Voeg ook nog 1 kl groentebouillon en 1 el bolognesemix Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Voeg de geraspte pecorino toe en zet alles onder elkaar.
  • Net voor het serveren voeg je de basilicumblaadjes toe maar houd er enkele opzij voor de afwerking.
  • Serveer de pasta en werk af met een paar toefjes ricotta en blaadjes basilicum.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!