Aubergines zitten echt in mijn top drie van favoriete groenten. Je kan er zoveel kanten mee uit. In deze versie heeft het gehakt een krokant kostje maar als je verder lepelt komt de smeuïgheid van de aubergine je tegemoet. Het gehakt kruid ik hier met onze wokkruiden. Deze kruidenmix smaakt super lekker af maar overheerst toch niet tegenover het subtiele van de aubergine.
Serveer deze jongens met een fris slaatje en je hebt een overheerlijk zomers bordje. Wie zorgt voor de wijn?
Ingrediënten voor dit recept
- 4 aubergines (niet al te grote)
- 2 cookmates olijfolie
- 1 kl currypoeder
- 1,2 tl lookpoeder
- peper
- grof zout
- 600 g kippengehakt
- 1 ei
- 30 g fijngesneden sjalot
- 1 teentje look (versnipperd)
- 1 rode chilipeper (versnipperd)
- 2 el wokkruiden (indien het gehakt reeds gekruid is hou je het op 1 el)
- 1 cookmate grof gehakt pinda’s
- 2 cookmates panko
- 100 g geraspte mozzarella
- 2 el fijngehakte koriander of peterselie
- 100 g veldsla
- 300 g tomaatjes
- granaatappelpitjessaus
- 300 g Griekse yoghurt
- 50 g mayonaise
- sap van 1 appelsien
- 2 kl currypoeder
- 1/2 kl kruidenzout
Aan de slag!
- Snijd de aubergines in de lengte door. Maak inkervingen in het vlees maar snijd niet door de schil. Meng de olijfolie met currypoeder en lookpoeder. Wrijf hiermee de snijkanten in. (je kan hier eventueel een penseel voor gebruiken) Kruid ze verder met grof zout en peper. Zet de aubergines 30 minuten in een oven van 180°.
- Doe het gehakt in een kom en meng met het ei, sjalot, look, chili, wokkruiden, pindanootjes, panko, mozzarella en koriander (of peterselie).
- Verdeel het gehakt over de aubergines. Bestrooi ze met nog wat extra panko. Deze mogen nog 30 minuten in dezelfde oven.
- Meng voor de dressing yoghurt met mayonaise, appelsiensap, currypoeder en kruidenzout.
- Serveer de aubergines met een slaatje van veldsla, tomaat en granaatappelpitjes. Besprenkel deze salade met het currysausje.