Provençaalse Kippenbillen met gegrilde Groenten

Deze ovenschotel maak je zeer snel klaar. Enkel de aubergine en courgette even grillen en de rest is easy peasy. Door de groenten eerst kort te grillen krijg je wel een bom van smaken cadeau. Alleen al voor de saus die in de schotel achterblijft moet je dit maken…die is namelijk belachelijk lekker!!

Ingrediënten voor dit recept

 • 4 kippenbillen
 • grillfix
 • 2 aubergines
 • 2 courgettes
 • cuissana
 • grof zout
 • 5 teentjes look (gekneusd maar in de schil)
 • 250 g champignons (in vieren)
 • 1 chilipeper (in ringetjes, met of zonder zaadjes)
 • 400 tomatenblokjes (uit blik)
 • 1 tl kruidenzout
 • 1 el Provençaalse kruiden
 • 2 el olijven
 • olijfolie

 

Aan de slag!

 • Snijd de aubergines en de courgettes in plakken van ongeveer 1,5 cm. Bestrooi de schijfjes met cuissana en grill ze in een grillpan of op de bbq. Kruid ze met wat grof zout en leg de plakjes op een bord.
 • Neem een grote ovenschotel en besprenkel deze met wat olijfolie. Meng de gegrilde groenten samen met de look, champignons, chilipeper, tomatenblokjes, kruidenzout, Provençaalse kruiden en olijven in de schotel. Leg dan hierop de kippenbillen en kruid ze met grillfix. Werk af met een beetje olijfolie en zet de schotel in een oven van 190° gedurende 45 minuten.
 • Serveer met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!