Dat de combinatie van zoete aardappel met geitenkaas zeer goed werkt, hoef ik je niet meer te vertellen. In dit gerecht bak ik de zoete aardappel met polenta. Dat zorgt voor wat extra crunch. De dressing kan je nadien zeker een week bewaren in de koelkast. Gebruik hem zeker ook bij je volgende salade.
Ingrediënten voor dit recept
Dressing
- 1 eidooier
- 3 el mosterd
- 3 el citroensap
- 150 ml saffloerolie
- 2 el yoghurt
- 4 el water
- 2 el honing
- 2 tl kruidenzout
- peper
Zoete aardappel
- 800 g zoete aardappel (geschild en in dikke frieten gesneden)
- 2 el saffloerolie
- 2 el fritfix
- 35 g polenta
Spinazie
- 600 g verse spinazie
- 1 teentje look
- saffloerolie
- nootmuskaat
- peper
- 2 tl kippenbouillon
- 4 el ricotta
Geitenkaas
- 8 geitenkaasjes met spek
- cuissana
- handvol gehakte pecannoten
Aan de slag!
- Doe de dooier, mosterd en citroensap in een maatbeker. Giet er de saffloerolie op. Zet de staafmixer onderaan en trek het geheel op tot een mayonaise. Voeg de yoghurt, water, honing, kruidenzout en peper toe. Mix tot een geheel.
- Doe de zoete aardappelfrieten in een kom, samen met saffloerolie, fritfix en polenta. Roer alles goed onder elkaar en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 30 minuten. Roer ze af en toe voorzichtig om.
- Versnipper de look en stoof deze kort in saffloerolie. Voeg nu de spinazie toe en laat deze slinken. Als er te veel vocht uitkomt, kan je hem best even door een zeef duwen.
- Voeg de ricotta, peper, nootmuskaat en kippenbouillon toe.
- Zet een pan op het vuur met een laagje cuissana. Bak hierin de geitenkaasjes.
- Maak het bordje zoals op de foto en werk af met de honing-mosterd dressing.