“Frikadelletjes scoren altijd goed als hapje, nietwaar? Ook met Kerst! Met deze kleurrijke dipsaus van rode biet trek je alvast de aandacht. Probeer deze dipsaus ook een keertje uit met kippenspiesjes of als gezond sausje bij een rauwkostschotel.”
Ingrediënten voor dit recept
- 400 g zalmfilet
- 1 teentje look
- 5 g dille
- 5 g munt
- 5 g peterselie
- 1 tl kruidenzout
- 1 el sojasaus
- peper
- 1 cookmate chapelure
- saffloerolie (om in te bakken)
- 200 g gekookte rode biet
- 125 g Griekse yoghurt
- 20 g hazelnoten
- 2 el french dressing
- 1 el saffloerolie
- 1 tl zout
- peper
- 2 tl mierikswortelpasta
- 2 el citroensap
- enkele druppels tabasco
- peterselie
Aan de slag!
- Versnipper de look.
- Vervolgens cutter je de look, samen met bovenstaande ingrediënten (tot en met de chapelure) tot een gladde massa.
- Rol er balletjes van en bak ze in saffloerolie.
- De zalmballetjes zijn al klaar! Tijd nu voor de dipsaus van rode biet. Doe al de ingrediënten voor de dipsaus in een blender en mix glad.
- Serveer de dipsaus in een kommetje en schik je zalmballetjes erbij. Werk het bord af met nog wat fijngehakte peterselie.