“Wie dacht dat kaneel enkel dienst deed in appeltaart en glühwein, wil ik nu graag laten kennismaken met dit gerecht. Hier word je gewoon gelukkig van. Al deze smaakmakers vormen het perfecte huwelijk en resulteren in het ultieme bordje comfortfood. Ik ben ervan overtuigd dat dit één van je favoriete recepten zal worden.”
Ingrediënten voor dit recept
- 1 braadkip (+-1,4kg)
- 4 tenen look
- 10 takjes tijm
- 1 citroen (liefst biologisch en een paar keer geprikt met een mesje)
- 3 kaneelstokjes
- 2 cookmates wokkruiden +wat extra voor in de kip
- 2 cookmates saffloerolie
- 2 cookmates sojasaus
- 2 cookmates honing
- 2 cookmates saffloerolie
- 800 g aubergines (ongeveer 4 stuks)
- 2 flinke uien
- 3 tenen look
- olijfolie
- 2 cookmates rundsbouillon
- 1 el gedroogde oregano
- 200 ml witte wijn
- 1 l tomatenpassata
- 400 ml water
- 1 cookmate tomatenketchup
- 1 cookmates bolognesemix
- cayennepeper (naar keuze)
- bosje verse basilicum
- parmezaan
- 500 g spaghetti
- 3 cookmates groentebouillon
Aan de slag!
- Bestrooi de binnenkant van de braadkip met wokkruiden en vul ze dan met de tijm, gekneusde teentjes look, 1 kaneelstokje en de citroen.
- Meng de saffloerolie met de wokkruiden en wrijf er de kip mee in en steek de twee overige kaneelstokjes tussen de billen.
- Bak de kip eerst 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
- Meng de sojasaus, honing en saffloerolie. Haal de kip uit de oven en overgiet met dit mengsel.
- Steek terug in de oven voor tien minuten en overgiet dan nogmaals met de jus. Herhaal dit nog een keer zodat de kip een 70–tal minuten in de oven heeft gezeten. De kip is klaar als het braadvocht dat tussen de billen uitloopt helder is.
- Zet een stoofpot op met royaal olijfolie.
- Snipper de ui en de look en stoof aan.
- Schil twee van de vier aubergines en snijd ze alle 4 in blokjes. Voeg bij de ui en laat goed gaar stoven. Kruid met 1 cookmate rundsbouillon en 1 el oregano.
- Blus met de witte wijn en laat kort zachtjes koken.
- Overgiet met de passata en spoel de fles uit met 400ml water en voeg deze ook toe. Laat een 40-tal minuutjes pruttelen.
- Voeg de ketchup, bolognesemix, 1 cookmate rundsbouillon en cayennepeper toe.
- Snijd de basilicum fijn en doe deze, net voor het serveren, bij de pastasaus.
- Tijd voor de pasta! Kook de pasta al dente in ruim water met groentebouillon. Doe de pasta bij de saus en werk af met geraspte parmezaan.
- Vergeet zeker de saus van de kip niet royaal over het gerecht te napperen.