“Nu jullie ondertussen allemaal verse mayonaise maken is the sky the limit. (Psst: mijn recept hiervoor kan je hier nog eens lezen!) Je maakt niet alleen de allerlekkerste boterhamsalades, ze zijn ook nog eens een stuk gezonder! Zeker in het geval van deze gezonde vissalade. In dit recept is het belangrijk dat de asperges niet te ver gegaard zijn. Zij zorgen immers voor de crunch. Zorg er ook voor dat de vis en de asperges goed afgekoeld en droog zijn. Je wil immers niet dat de salade waterachtig wordt. Merk ook op dat ik geen zout heb gebruikt bij het garen van de vis en de asperges. Ik kruid het geheel achteraf met ons geweldig lekker kruidenzout!”
Ingrediënten voor dit recept
- 500 g witte asperges
- 600 g witte vis (bijvoorbeeld schelvis of kabeljauw)
- 4 hardgekookte eieren
- 6 el verse mayonaise
- 2 kl mierikswortelpasta
- 3 el fijngehakte dille
- 3 el fijngehakte bieslook
- 3 kl kruidenzout
- peper
- bakje tuinkers
Aan de slag!
- Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
- Koel ze onmiddellijk in koud water om het verder garen stop te zetten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Pocheer of stoom de vis. Laat afkoelen en uitlekken op wat keukenpapier.
- Doe de vis in een mengkom en roer het vlees los.
- Snijd zowel de asperges als de eieren in stukjes.
- Meng dit alles met de mayonaise, mierikswortelpasta, dille, bieslook, kruidenzout en flink wat peper.
- Serveer je gezonde vissalade met een krokant pistoleeke en een toefje tuinkers.