Spaghetti met zalm en aspergesaus

“Dit receptje maakte ik speciaal voor een klant uit Herentals. Ik vertelde haar hoe ik van de aspergesoep ook een zalige saus maakte voor de pasta, en ze was meteen zeer enthousiast. En aangezien enthousiasme aanstekelijk werkt ben ik meteen aan de slag gegaan om ook hier een recept van te maken. Deze spaghetti met zalm en aspergesaus is gewoon megasimpel en… megalekker!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 g mini groene asperges
  • 200 g spinazie
  • 3 courgettes
  • 250 spaghetti
  • peper
  • 2 el citroensap
  • bieslook
  • 1 cookmate groentebouillon
  • saffloerolie

 

 

 

Aan de slag!

spaghetti met zalm

 

  • Draai de courgettes door middel van een spiraalsnijder in spaghettislierten.
  • Stoom of kook de aspergepunten beetgaar. Kook ook de pasta beetgaar.
  • Doe de spaghetti en de courgetti samen in een hoge pan met wat saffloerolie. Stoof deze kort samen met de spinazie en de geblancheerde asperges. Bestrooi met groentebouillon en peper en roer om.
  • Meng het water met de aspergesoep en de witte saus en breng aan de kook.
  • Giet de saus over de pasta en werk af met het citroensap en wat fijn gesnipperde bieslook.
  • Bak de zalm in saffloerolie en kruid met grillfix.

 

spaghetti met zalm

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!