“Een origineel soepje met de feestdagen mag zeker niet ontbreken. Deze soep staat klaar en hoeft enkel opgewarmd te worden. Let wel op dat je de liaison pas voor het serveren erbij voegt. Je venkelsoep mag namelijk niet meer koken omdat het eigeel anders stolt en je een geschift effect zal krijgen. De manier van serveren geeft ook meteen een feestelijke toets. Door de extra garnering maak je er een prachtig schilderijtje van.”
Ingrediënten voor dit recept
- 1 ui
- 1 kg venkel
- 160 g chorizo
- 1 cookmate Ricard
- saffloerolie
- 1,6 l water
- 2 cookmates kippenbouillon
- peper
- 200 ml room
- 2 eidooiers
Aan de slag!
- Snijd de ui en de venkel grof, en stoof aan in saffloerolie. Houd een beetje van het venkelloof apart voor de afwerking.
- Voeg de helft van de chorizo en de Ricard toe. Bevochtig met het water en laat met gesloten deksel gaar koken.
- Kruid je venkelsoep met de kippenbouillon en flink wat peper en mix de soep geruime tijd tot ze mooi glad is. Doe dit eventueel in een blender.
- Snijd de andere helft van de chorizo in blokjes en bak deze krokant in 1 el saffloerolie. Laat de blokjes uitlekken op wat keukenpapier maar houd de rode chorizo-olie uit de pan bij voor de afwerking.
- Meng de eidooiers met de room voor de liaison.
- Laat je venkelsoep even opkoken, zet het vuur uit en doe er dan al roerend de liaison bij. Let op: de venkelsoep mag nu niet meer koken!
- Serveer meteen en werk af met de chorizoblokjes, stukjes venkelloof en de chorizo olie.