Coquilles met prei en curry-hollandaisesaus

“Coquilles brengen meteen een feestelijke sfeer op ieders bord. De cuisson is echter zeer belangrijk; coquilles dienen namelijk kort maar heet gebakken te worden. Anders worden ze taai. Daarom zijn ze perfect om met Cuissana klaar te maken. Cuissana kan immers een veel hogere temperatuur verdragen dan bijvoorbeeld boter of olijfolie. Korst ze mooi toe aan beide kanten maar zorg dat ze vanbinnen glazig blijven. Smakelijk!”

Ingrediënten voor dit recept

 

 

Aan de slag!

coquilles
  • Gebruik enkel het wit van de prei en snijd deze in slierten van ongeveer 10 cm lang. Stoof de prei aan in een klontje boter en kruid met peper, nootmuskaat en kippenbouillon.
  •  Snijd een sjalotje fijn en stoof aan in een klontje boter. Bestrooi met de currypoeder en laat even meestoven. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Voeg het water met de hollandaisesaus toe. Laat een paar minuutjes zacht pruttelen. Werk af met citroensap, peper en kippenbouillon.
  • Blancheer de zeekraal en stoof kort aan in wat boter. Kruid met peper.
  • Paneer de coquilles in cuissana. Bak de coquilles daarna kort in een hete pan en kruid met peper en grof zout.
  • Dresseer je bord door met een vork drie toefjes prei op te draaien. Schik hierop de coquilles en werk af met de zeekraal, lompviseitjes en de saus.
  • Klaar om je gasten te verrassen?
coquilles

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!