De herfst is aangebroken en vrijwel meteen beginnen we anders te koken. Stoofpotjes en dampende ovenschotels staan nu in het teken van gezellige winteravonden. Dit recept vegetarische ovenschotel kan je uiteraard ook combineren met vlees of vis naar keuze! Wil je de kinderen plezieren, maak dit gerecht dan zeker ook een keertje met gehaktballetjes.
Ingrediënten voor dit recept
- 4 eitjes
- 2 broccoli’s
- 2 uien
- saffloerolie
- 500 g orecchiette (of andere pasta)
- 1 l water
- 5 cookmates aspergesoep
- 3 cookmates witte saus
- 1 cookmates groentebouillon
- een flinke draai peper
- sap van een halve citroen
- 300 g mozzarella
Aan de slag!
- Kook de eitjes medium gaar.
- Kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar.
- Versnipper de ui en stoof deze geruime tijd botermals in een stoofpot met een scheut saffloerolie.
- Kook de pasta al dente in gezouten water.
- Hak de broccoli grof en doe deze samen met de pasta bij de uien.
- Meng het water met de aspergesoep, witte saus, citroensap, peper en groentebouillon in een kookpot en breng al roerend aan de kook.
- Giet de saus over de ui met de broccoli en pasta.
- Mix alles goed onder elkaar en schep deze mengeling in een ovenschotel.
- Duw er partjes hardgekookte eitjes in en leg er sneetjes mozzarella over.
- Zet de ovenschotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Als je de schotel op voorhand maakt en deze helemaal afgekoeld is kan je hem best een 40 minuten in de oven zetten.