Pizza plukbrood

Pizza plukbrood kan als aperitiefhapje zeker tellen. Want ja: het is echt zo lekker als het eruit ziet! Ik kan je garanderen dat iedereen er dol op is, behalve dan die ene vriend(in) die al even een streng dieet aan het volgen is ;-). Het is de bedoeling dat je dit gerecht met je handen eet, dus leg zeker genoeg servetjes op tafel.  

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 groot rond brood
  • 250 ml water
  • 2 cookmates bolognesemix
  • 150 g geraspte cheddar
  • 150 g geraspte mozzarella
  • 60 g chorizoplakjes
  • fijngehakte olijven
  • enkele blaadjes basilicum

 

Aan de slag!

pizza plukbrood
  • Snijd het brood kruislings in, ongeveer om de 3 cm. Let op dat je niet te ver snijdt, zodat het brood heel blijft.
  • Kook het water in een pannetje en voeg de bolognesemix toe.
  • Open het brood voorzichtig en doe wat bolognesemixsaus tussen alle sneden. Gebruik hiervoor een soeplepel. Het moet allemaal niet te perfect zijn.
  • Meng de cheddar met de mozzarella en duw deze ook tussen de verschillende lagen brood.
  • Duw er hier en daar wat chorizo tussen.
  • Leg het brood op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet het 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
  • Bestrooi met de olijven en basilicumblaadjes.
pizza plukbrood

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!