Dit recept voor scampi met venkel en Sambuca is speciaal voor een klant in Mol. Ze vroeg me om een leuk gerechtje met scampi, dus bij deze Ik maak dit receptje al een paar jaar. Het is echt verrukkelijk. Ik geef de scampi’s meestal als voorgerecht met een stukje brood om niets van de heerlijke saus te missen. Je kan ze ook per drie als aperitiefhapje serveren of als hoofdgerecht met pasta. Ik ben er zeker van dat je dit vaker zult maken.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 venkel
- klontje boter
- peper
- 1 kl groentebouillon
- 24 scampi (gepeld en drooggedept op keukenpapier)
- grof zout
- cuissana
- 100 ml Sambuca
- 225 ml room
- 1 kl kippenbouillon
- 1 el fijngehakte dragon
- 2 el bieslook
- enkele takjes groen van de venkel
Aan de slag!
- Snijd de venkel in kleine blokjes en stoof deze beetgaar in een klontje boter.
- Kruid met peper en groentebouillon.
- Zet een pan op vuur en strooi er een laagje cuissana in. Bak de scampi kort in een hete pan. Kruid ze met peper en een klein beetje grof zout.
- Blus de pan met Sambuca en laat even meekoken. Giet er de room bij en kruid met peper, kippenbouillon en dragon. Roer alles onder elkaar.
- Dresseer het bord en werk af met wat bieslook en venkelgroen.