Mits soep het altijd goed doet, wil ik het weekend graag inzetten met deze pittige mosterdsoep met prei. Een heerlijke kop, dampende soep laat niemand onberoerd. Voor mij het toppunt van huiselijkheid!
Ingrediënten voor dit recept
- 3 dikke uien
- klont boter
- 8 stronken prei (enkel het witte gedeelte)
- 2 tenen look
- 3 el fijne mosterd
- 2 cookmates groentebouillon
- 1 bouquet garni
- Peper
- 150 g geraspte Cheddar kaas
- 250 ml volle room
- 2 cookmates kippenbouillon
- 3 el grove graanmosterd
- 400 g spekblokjes (krokant gebakken)
Aan de slag!
- Zet een stoofpot op het vuur en laat de boter smelten.
- Snipper de ui en de look en stoof deze glazig.
- Was de prei goed en snijd in grove stukken. Laat mee mals stoven met de ui.
- Voeg de fijne mosterd en de groentebouillon toe.
- Overgiet met het water en laat samen met de bouquet garni een drie kwartiertjes pruttelen.
- Voeg dan de peper, Cheddar, room en kippenbouillon toe.
- Mix de soep glad.
- Roer er de graanmosterd onder met een garde.
- Bak het spek uit en garneer er de soep mee.