Met deze nachos uit de oven ben je alvast van één ding zeker: je gasten zullen hun ogen wijd open trekken als je deze blikvanger op tafel zet. Verse guacemole, smaakvol gehakt en een onweerstaanbare cheddarsaus… Zelfs de mensen die altijd op hun lijn letten, kunnen hier niet aan weerstaan! Wat een zalige manier om je avondje te starten.
Ingrediënten voor dit recept
Voor de guacamole
- 3 rijpe avocado’s
- 2 kl kruidenzout
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl komijn
- snuifje cayennepeper
- 1 rode chilipeper
- 2 lenteuitjes
- zeste en sap van 1 limoen
- klein bosje koriander
Voor de cheddarsaus
- 350ml volle melk
- 2 cookmates witte saus
- 150g geraspte cheddarkaas
Voor het gehaktmengsel
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- saffloerolie
- 400g gehakt
- 250g rode bonen uit blik (afgespoeld)
- 400g tomatenblokjes uit blik
- 125g zure room
- 1 el grillfix
- 1 kl komijn
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 1 kl kaneel
Al de rest
- 150g jalapenopepers op azijn (uitgelekt)
- enkele takjes koriander
- 250g tortillachips
Aan de slag!
- Maak de guacamole. Begin met het vlees van de avocado met een vork te pletten.
- Versnipper de chilipeper en snijd de lenteuitjes in fijne ringen.
- Meng alle ingrediënten, behalve de koriander. Die doe je er op het laatste moment pas bij. Zo behoud je de frisse groene kleur en is de smaak veel intenser!
TIP: om je guacamole vers te houden, laat de pit van je avocado in je dip zitten tot je hem gebruikt.
- Roer de witte saus onder de melk en breng ze al roerend aan de kook. Voeg de cheddarkaas toe en houd je mengsel warm op een zeer laag vuurtje.
- Versnipper de ui en de look en stoof deze aan in saffloerolie.
- Voeg het gehakt toe en bak aan. Doe er de uitgelekte bonen bij en kruid met grillfix, komijn, gerookte paprika en kaneel. Laat de kruiden even mee bakken.
- Voeg de tomatenblokjes en zure room toe.
- Houd alles warm op een zeer laag vuurtje.
Nog eventjes geduld!
- Doe de chips in een grote vuurvaste schotel.
- Verwarm de oven op 180°C en bak de chips een vijftal minuten.
- Werk nu de schotel af met de guacamole, kaassaus, het gehaktmengsel, de jalapenos en pluksels koriander. Zet eventueel kleine potjes met de toppings bij op tafel.
En nu maar genieten van deze heerlijke nachos uit de oven!