Koude pasta pesto met feta

Voor deze overheerlijke koude pasta met pesto maak je best de pesto zelf! Daar kan geen enkel potje aan tippen. Gebruik ook een parmezaanse kaas van goede kwaliteit! Dit gerecht kan je trouwens perfect warm serveren. Aan jou de keuze. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept

Voor de pesto:

  • 50 g basilicum (met steeltjes)
  • 50 g pijnboompitten
  • 80 g parmezaan
  • klein teentje look
  • 3 cookmates olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper
  • 2 tl kruidenzout

Voor de pasta:

 

Aan de slag!

koude pasta pesto

 

  • Doe al de ingrediënten voor de pesto in een cutter en mix.
  • Kook de pasta beetgaar in groentenbouillon en giet af. Doe de warme pasta in een kom en roer er de safloerolie en fritfix goed onder. Laat afkoelen.
  • Snijd de kerstomaatjes en de feta in fijne blokjes.
  • Giet wat kokend water over de erwtjes, laat alles een paar minuutjes staan en giet af.
  • Roer alles, ook de pesto, onder de pasta en werk af met enkele blaadjes rucola.
  • Geniet van je koude pasta pesto met feta!

 

koude pasta pesto

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!