Voor deze overheerlijke koude pasta met pesto maak je best de pesto zelf! Daar kan geen enkel potje aan tippen. Gebruik ook een parmezaanse kaas van goede kwaliteit! Dit gerecht kan je trouwens perfect warm serveren. Aan jou de keuze. Smakelijk!
Ingrediënten voor dit recept
Voor de pesto:
- 50 g basilicum (met steeltjes)
- 50 g pijnboompitten
- 80 g parmezaan
- klein teentje look
- 3 cookmates olijfolie
- 2 el citroensap
- peper
- 2 tl kruidenzout
Voor de pasta:
- 500 g orzo (Griekse pasta)
- groentebouillon
- 1 cookmate saffloerolie
- 1 cookmate fritfix
- 300 g kerstomaatjes
- 130 g diepvrieserwtjes
- 150 g feta
- enkele blaadjes rucola
Aan de slag!
- Doe al de ingrediënten voor de pesto in een cutter en mix.
- Kook de pasta beetgaar in groentenbouillon en giet af. Doe de warme pasta in een kom en roer er de safloerolie en fritfix goed onder. Laat afkoelen.
- Snijd de kerstomaatjes en de feta in fijne blokjes.
- Giet wat kokend water over de erwtjes, laat alles een paar minuutjes staan en giet af.
- Roer alles, ook de pesto, onder de pasta en werk af met enkele blaadjes rucola.
- Geniet van je koude pasta pesto met feta!