Broccolisalade met spek en veenbessen: crunchy en gezond

Broccolisalade met spek en veenbessen. Een soortgelijke salade at ik enkele jaren geleden bij goede vrienden van de markt, Frank en Eve. Zij maakten deze salade tijdens een barbecue en sindsdien staat hij ook hier regelmatig op het menu. Zo snel klaar en lekker crunchy, zoet en zout. Wat er nog overschiet (als dat al het geval is!), neem ik de volgende dag mee als gezonde lunch. Ik ben ervan overtuigd dat ook jij dit gerechtje meerdere malen zal maken. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept 

Voor de salade

  • 370 g broccoli (2 stuks)
  • 80 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g spekblokjes
  • 120 g rode ui
  • 140 g gedroogde veenbessen

  Voor de dressing

 

Aan de slag!

broccolisalade

 

  • Rasp of cutter de broccoli.
  • Bak de spekblokjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Versnipper de ui.
  • Hak het spek en de veenbessen grof.
  • Meng alle ingrediënten voor de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing en laat alles een paar minuutjes trekken.
  • Overgiet de salade met de dressing.

 

broccolisalade

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!