“Wist je dat onze instant soepjes ook perfect bruikbaar zijn om de lekkerste sauzen mee te maken? Bij dit kalkoenstoofpotje gebruik ik de bospaddenstoelensoep om de stoofpot te binden en smaak te geven. En wie kan je nu geen plezier doen met een bord lekkere stoemp, met goed veel saus?! Mijn twee mannen in huis alleszins wel!”
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg kalkoenstoofvlees
- klontje boter
- 200 g sjalot
- 125 g aardpeer
- 3 tenen look
- 700 g gemengde paddenstoelen (parijse, kastanje, oesterzwam, shi-take, beukenzwam,…)
- 1 cookmate rundsbouillon
- peper
- takje tijm
- 4 blaadjes salie
- 600 ml water
- 3 cookmates bospaddenstoelensoep
- 1 el citroensap
- gehakte bladpeterselie
- 600 g knolselder
- 1 kg bloemige aardappelen
- 200 ml melk
- 30 g boter
- 1 cookmate groentebouillon
- peper
- nootmuskaat
- 50 g geraspte oude kaas
Aan de slag!
- Dit kalkoenstoofpotje beginnen we uiteraard met de kalkoen! Neem een stoofpot en kleur het vlees aan in wat boter. Haal het vlees uit de pot en houd opzij.
- Snijd de sjalot in ringen en doe ze in dezelfde stoofpot. Voeg indien nodig nog een klein beetje boter toe.
- Schil de aardpeer en snijd in blokjes. Voeg deze alsook de fijngesnipperde look toe.
- Snijd de paddenstoelen grof en laat deze ook meebakken. Kruid met peper en rundsbouillon.
- Giet er het water bij.
- Bind de tijm en de salie op en laat deze met de stoofpot een uurtje op een zacht vuurtje pruttelen.
- Roer er voorzichtig de bospaddenstoelensoep onder en werk af met nog wat extra peper, peterselie en het citroensoep.
- Schil de aardappelen en de knolselder. Snijd ze in blokjes (de aardappelen iets groter dan de knolselder) en stoom of kook ze gaar.
- Verwarm in een kookpot de melk met de boter. Doe hierbij de gare aardappel, knolselder, groentebouillon, peper, nootmuskaat en de kaas en stamp tot een puree.