Knolselder met schelvis en een lauwe vinaigrette

“Er zijn zo van die Sublimix-receptjes waarvan ik vind dat ze boven de rest uitsteken. Moest je nog geen enkel van mijn gerechten uitgeprobeerd hebben, begin dan zeker met dit gerechtje. Deze knolselder met schelvis is echt zo ontzettend lekker dat ik er verder geen woorden aan vuil kan maken. Just cook it and enjoy!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg knolselder in stukken gesneden
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • melk
  • water
  • bouquet garni
  • 35 g boter
  • peper
  • grof zout
  • nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 600 g schelvis
  • klontje boter
  • 250 ml olijfolie van goede kwaliteit
  • 50 g water
  • bouquet garni met extra rozemarijn
  • 50 g sjalot
  • 60 g wortel
  • 60 g selder
  • 1 teentje look
  • 60 g courgette
  • 3 tomaten
  • 1 chilipeper
  • 2 el kappertjes
  • 1 cookmate sherryazijn
  • 1 kl kruidenzout
  • 2 kl salade dressing classic
  • verse basilicum
  • verse dragon
  • verse bieslook

 

Aan de slag!

knolselder
  • Kook de knolselder zacht in half melk/half water met de kippenbouillon en de bouquet garni. Giet de selder af, verwijder het kruidentuiltje en mix met de boter, peper, nootmuskaat en zout.
  • Doe de olijfolie in een pannetje.
  • Snijd alle groentjes in zeer fijne brunoise.
  • Emondeer de tomaten en snijd in fijne blokjes.
  • Kneus het teentje look.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Verwarm de olijfolie en doe er de sjalot, wortel, selder, look, kappertjes, chilipeper, azijn, kruidenzout, salade dressing classic, bouquet garni, water en het teentje look bij.
  • Laat kort op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg er net voor het serveren de verse kruiden, courgette- en tomatenblokjes aan toe.
  • Haal er op het laatste moment het teentje look en de bouquet garni uit.
  • Bak de schelvis in boter en kruid met peper en grof zout.
  • Dresseer het bordje door de knolseldercrème in het midden te leggen, de vis erbovenop en de dressing er rond gesprenkeld.
knolselder

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!