“Dit is voor mij de ideale zetelsnack wanneer je zondagnamiddag met z’n allen onder een dekentje kruipt om voor de vierde keer naar the Sound of Music te kijken. Kaashapjes, maar toch met een gezonde twist. Wedden dat je kindjes op deze manier wél broccoli lusten?”
Ingrediënten voor dit recept
- 70 g parmezaan (geraspt)
- 1 broccoli (ongeveer 400g)
- 1 kl gedroogde Provençaalse kruiden
- 2 el pijnboompitten
- 1 kl kruidenzout
- 120 g mozzarella (geraspt)
- 2 eieren
- peper
- 1 sjalotje
- 1 klein teentje look (geperst)
- 300 g tomaten
- 1 el balsamicoazijn
- snuifje zout
- peper
- enkele blaadjes verse basilicum
Aan de slag!
- Snijd de broccoli in roosjes en cutter deze in een blender. Heb je geen blender? Dan kan je ook altijd een grove rasp gebruiken.
- Eens de broccoli werd gecutterd heb je brocollirijst. Doe deze in een kom en meng met de parmezaan, eieren, Provençaalse kruiden, flink wat peper, pijnboompitten, kruidenzout, en de helft van de mozzarella.
- Stort het beslag uit op een met bakpapier beklede ovenplaat. Duw het beslag met een spatel plat en uit elkaar.
- Bak de kaashapjes af in een voorverwarmde oven van 180° voor 15 min. Haal uit de oven, strooi er de overgebleven mozzarella over en zet nog een 7-tal minuten terug.
- Doe het sjalotje in een blender en mix zeer kort.
- Snijd de tomaten in vier en voeg deze alsook de balsamico bij de versnipperde sjalotjes. Mix zeer kort.
- Kruid de salsa met een snuif zout en peper, de look en werk het kaashapje af met fijngesneden basilicum.
- Geniet van je kaashapjes!