Gevulde puntpaprika met gehakt en pastinaakfrietjes

“Deze gevulde puntpaprika met gehakt en pastinaakfrieten is een allemansvriend. Gezellige comfortfood, maar toch geen gebrek aan lekkere groenten. Van de tomatensaus maak ik meestal het vierdubbel en dat verdeel ik in porties voor de diepvries. Zo heb ik altijd een basis in huis om snel avondeten op tafel te toveren.”

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 g kippengehakt
  • 4 rode (niet al te grote) puntpaprika’s
  • 1 klein ajuintje
  • 1 teentje look
  • 1 rode chilipeper
  • 1 eidooier
  • 80 g feta
  • 4 medjoul dadels
  • 2 el pistachenoten
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 kl gehakte dragon
  • 1 kl wokkruiden
  • saffloerolie

 

 

  • 1 grote sjalot
  • 2 selderstengels
  • 1 grote teen look
  • 20tal kerstomaatjes
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • handvol zwarte olijven zonder pit
  • 1 scheutje witte wijn of water
  • 1 el honing
  • 1 afgestreken el rundsbouillon
  • 1 cookmate tomatensoep
  • saffloerolie
  • peterselie

 

Aan de slag!

gevulde puntpaprika met gehakt
  • Ik start met de tomatensaus. Versnipper hiervoor de sjalot en de selder en stoof deze glazig in saffloerolie.
  • Snipper de look fijn en stoof deze kort mee aan. (look kan snel verbranden, daarom doen we het er pas later bij)
  • Halveer de kerstomaatjes en doe deze samen met de tomatenblokjes uit blik bij de ui. Doe er honing, een scheutje water of wijn en de rundsbouillon bij. Zet een deksel op de saus en laat ze een uurtje op een heel zacht vuurtje pruttelen. De olijven mogen ook bij de saus.
  • Roer er nu de tomatensoep onder. Je zal zien dat dit een mooie binding geeft.

 

  • Tijd voor het gehaktmengsel. Snipper de ui fijn en stoof glazig in saffloerolie.
  • Hak de look en de chilipeper fijn en voeg toe aan de ui.
  • Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze in stukjes, roer ze eronder. Zet van het vuur en laat afkoelen.
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Doe het gehakt in een mengkom en doe er het afgekoeld mengsel, eidooier, pistachenoten, dragon, peterselie en de wokkruiden bij. Brokkel de feta en spatel er voorzichtig onder.
  • Snijd de paprika’s in de helft en haal er de zaadlijsten uit. Vul met het klaargemaakt gehakt. Leg op een ovenschaal.

 

  • Schil de pastinaak en snijd in smalle frieten. Doe hetzelfde met de aardappel maar laat de schil eraan. Leg op een bakplaat en besprenkel met een weinig olijfolie en kruid met fritfix.
  •  De bakplaat met de frieten en die met de gevulde paprika’s mogen samen de oven in op 180° voor 30 min.
  • Dresseer je bord en strooi er wat versnipperde peterselie onder.
gevulde puntpaprika met gehakt

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!