Erwtensoep met spek en rookworst: een stevige winterse soep om je honger mee te stillen. Met spliterwten als basisingrediënt, en spek en rookworst voor een hartige smaak. Ik vertel je hoe je deze ultieme krachtsoep klaarmaakt.
Ingrediënten voor dit recept
- saffloerolie
- 2 dikke uien
- 2 stengels prei
- 500 g gedroogde spliterwten (gespoeld)
- 3 l water
- 150 g spekrepen
- 1 bouquet garni (laurier, tijm, peterseliestengels opgebonden)
- 1 cookmate groentebouillon
- 1 cookmate rundsbouillon
- 2 el mosterd
- 1 rookworst
- 3 cookmates groentesoep
- flink wat vers gemalen peper
- paar dikke sneden wit brood
- kruidenboter
Aan de slag!
- Versnipper de ui en stoof deze mals in saffloerolie.
- Snijd de prei in stukken en stoof deze ook geruime tijd mee aan.
- Bestrooi met 1 cookmate rundsbouillon.
- Doe er de erwten, water, spek en de bouquet garni bij.
- Laat 1,5u zachtjes pruttelen.
- Haal de bouquet garni uit de soep alsook het spek.
- Snijd het spek fijn met een mes.
- Doe de groentebouillon, rundsbouillon en mosterd in de soep.
- Mix de soep met een staafmixer.
- Snijd de rookworst in dunne schijven.
- Voeg de groentesoepmix bij de soep en roer los met een garde.
- Doe de rookworst en het spek bij de soep en kruid af met flink wat peper.
- Snijd de korsten van het brood en snijd in dobbelstenen.
- Bak de croutons in een royale hoeveelheid kruidenboter.
- Dien ze naast de soep op.