Geurige linzensoep met curry

Linzensoep is een absolute powersoep boordevol voedzame koolhydraten. Het is gezond, makkelijk om te maken en vooral: overheerlijk. In dit recept combineren we linzen met de Sublimix currysoep, gember en kokosmelk voor een Oosterse touch. 

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 uien
  • saffloerolie
  • 1 chilipeper (met zaadjes)
  • 2 el rode currypasta
  • 2 liter water
  • 500g rode, gedroogde linzen
  • 3 stengels citroengras (gekneusd)
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 el gembersiroop
  • 2 cookmates currysoep
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 cookmates kippenbouillon
  • Sap van 1 limoen
  • Lente-ui
  • Koriander

Aan de slag!

Recept linzensoep

 

  • Versnipper de ui en de chilipeper en stoof deze zacht in saffloerolie.
  • Roer er de currypasta onder en laat deze een minuutje meebakken.
  • Blus met water en voeg de linzen, citroengras en limoenblaadjes toe.
  • Laat de soep een half uur koken tot de linzen mooi zacht zijn.
  • Haal het citroengras en limoenblaadjes uit de soep.
  • Doe er nu gembersiroop, currysoep, kokosmelk, kippenbouillon en limoensap bij.
  • Mix de soep glad.
  • Werk af met een toefje lente-ui en koriander.

 

Recept linzensoep

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!

Vind je dit een leuk recept? Deel het dan!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!