Granola met yoghurt en rode vruchten

Dit is bij uitstek mijn favoriet ontbijt. Warm fruit, koude romige yoghurt en crunchy granola. Dit recept maak ik in het weekend. Zo hebben we voldoende om de werkweek door te komen. In amper vijf minuten tijd tover ik, tijdens de drukke ochtendspits, een lekker, gezond ontbijt op tafel in. Deze granola met yoghurt bewaar ik in een weckpot. Zo blijft hij goed krokant!

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 g havermout
  • 200 g gemengde noten (grof gehakt)
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g chiazaad
  • 2 cookmates cuissana
  • 2 CM honing
  • gemengd rood fruit (diepvries)
  • Griekse yoghurt
  • verse munt

 

Aan de slag!

granola met yoghurt

 

  • Meng alle ingrediënten voor de granola.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel uit. Verspreid alles goed over de plaat.
  • Bak het mengsel een kwartier lang op 180°C. Belangrijk is dat je de granola een drietal keer omroert, anders zou hij kunnen aanbranden.
  • Serveer naar keuze. Mijn favoriete wijze is met warme rode vruchten, Griekse yoghurt en wat munt. De diepvriesvruchten warm ik even op in een kookpotje.
  • Eventueel kan je hier nog een beetje honing onder roeren.
  • Geniet van deze heerlijke granola. Smakelijk!

 

granola met yoghurt

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!