Entrecote met bearnaisesaus, asperges en gezonde ovenfrietjes

“Welke Belg doe ik met dit bord geen plezier?! Belgische asperges, een goei stukske vlees, frieten en overheerlijke bearnaisesaus. In dit recept hou ik weliswaar rekening met mensen die een beetje op hun lijn letten. Het vlees wordt in Cuissana gebakken en bevat dus véél minder vetstof. De frieten bak ik in de oven in plaats van in de friteuse. En ook bevat onze hollandaisesaus opmerkelijk minder vet dan het klassiek recept. Hier bespaar ik dus enorm op calorieën, maar niet op smaak. Entrecote met bearnaisesaus, asperges en zelfgemaakte ovenfrietjes. Een oer-Vlaams gerecht waar alle tafelgasten gelukkig van worden!”

Ingrediënten voor dit recept

 

  • 60 g sjalot
  • klontje boter
  • 3 el dragonazijn
  • 400 ml water
  • mespuntje cayennepeper
  • 4 cookmates hollandaisesaus
  • 2 el fijngehakte dragon

 

  • 800 g entrecote
  • cuissana
  • peper
  • grof zout

 

  • 1 kg groene asperges
  • grof zout

 

Aan de slag!

entrecote met bearnaisesaus
  • Snijd de aardappelen in frieten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Sprenkel er wat saffloerolie over en kruid met fritfix.
  • Bak de frieten in een voorverwarmde oven van 180° gedurende een +- 40 minuten.
  • Snijd de sjalotjes fijn en stoof ze aan in een klein klontje boter. Blus met dragonazijn en laat even inkoken.
  • Voeg het water en de hollandaisesaus toe en breng al roerend aan de kook. Kruid af met de cayennepeper en verse dragon.
  • Schil het onderste deel van de asperges en snijd er het houterige uiteinde af.
  • Kook of stoom ze beetgaar. Als je ze kookt doe je dit in gezouten water. Zijn ze gestoomd kruid je ze met wat grof zout op het bord.
  • Bestrooi de entrecote met cuissana en bak in een hete pan met de cuisson naar keuze.
  • Kruid met grof zout en een flinke draai van de pepermolen.
  • Dresseer alles mooi op een bordje en… Laat het smaken!
entrecote met bearnaisesaus

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!