Courgette is een veelzijdige groente waarmee je heel wat kan doen in de keuken. In het najaar kan je er bijvoorbeeld een romige, smaakvolle courgettesoep met zalm mee maken die boordevol vitaminen zit. Wil je deze klassieker een extra toets geven, werk dan af met gerookte zalm en citroen.
Ingrediënten voor dit recept
- saffloerolie
- 2 uien
- 5 courgettes (1,7kg)
- 1 el mosterd
- 2 l water
- 1 cookmate groentebouillon
- 1 cookmate kippenbouillon
- peper
- 250 g zure room
- Zeste van één citroen
- 3 cookmates aspergesoep
- enkele mootjes warme gerookte zalm
- bakje tuinkers
- bosje dille
Aan de slag!
- Versnipper de ui en stoof deze goed mals in saffloerolie.
- Snijd 4 van de 5 courgettes in grove stukken en doe deze bij de uien. Laat ze even mee aanstoven. Snijd de andere courgette in de lengte in vier. Snijd de zaadlijsten, het malse gedeelte, eruit en doe deze bij in de kookpot. De andere stukken snijd je in dunnere, schuine partjes. Hou deze opzij.
- Voeg mosterd en groentebouillon toe. Laat kort meestoven.
- Voeg het water toe.
- Laat 30 minuten gaar koken.
- Voeg nu groentebouillon, kippenbouillon en peper toe.
- Mix de soep glad met de staafmixer.
- Meng de aspergesoep met wat water in een kommetje en doe dit mengsel onder de soep alsook de overgebleven partjes courgette. Laat nog een 5 minuutjes mee pruttelen.
- Meng in een kommetje de zure room met citroenzestes.
- Werk het bordje soep af stukken zalm, tuinkers, enkele pluksels dille en een toef zure room.