Bruschetta al pomodoro is een van die voorgerechten waarmee je iedereen plezier doet. Wat olijfolie, look en tomaten op een krokant broodje, et voilà: een rasechte Italiaanse klassieker die fris en rijk aan smaak is. Buon appetito!
Ingrediënten voor dit recept
- 4 mooie, rijpe tomaten
- 2 tenen look
- 1 tl kruidenzout
- olijfolie
- peper
- enkele blaadjes basilicum
- grof zout
- 1 wit stokbrood
Aan de slag!
- Emondeer de tomaten (insnijden en enkele seconden in kokend water dompelen, daarna meteen afkoelen in ijskoud water).
- Haal de pitjes eruit en snijd de tomaten in kleine blokjes.
- Pers 1 teentje look. Dit mag samen met het kruidenzout, 1 el olijfolie en wat peper bij de tomatenblokjes. Laat een kwartiertje trekken.
- Snijd het stokbrood in stukken van 2 cm. Besprenkel het brood met olijfolie en leg het op een rooster. Dit gaat 7 minuten in een oven van 200°C.
- Snijd het ander teentje look in twee. Steek het halve teentje op een vork en wrijf er de krokante broodjes mee in.
- Versnipper de basilicum en doe deze onder de tomaatjes.
- Beleg de bruschetta met de tomaten en werk af met een heel klein beetje grof zout.
Genieten maar!