Bloemkoolsoep met kruidenkaas en grijze garnalen

“Dat je met Sublimix-bouillons de allerlekkerste soepen maakt, zal voor niemand nog een verrassing zijn. Toch probeer ik ze altijd iets specialer te maken door middel van de garnituur die erin zit. Zo maak je van een “simpel” soepje toch iets apart! De gebruinde bloemkool in deze bloemkoolsoep met kruidenkaas en grijze garnalen smaakt niet alleen overheerlijk, maar zorgt ook voor een lekkere crunch!”

Ingrediënten voor dit recept

  • saffloerolie
  • 250 g ui
  • 1 teentje look
  • 900 g bloemkool
  • 1250 ml water
  • 250 ml melk
  • enkele takjes dragon
  • klontje gezouten boter
  • peper
  • 1,5 cookmate kippenbouillon
  • 100 g grijze garnalen
  • bieslook
  • 50 g kruidenkaas (bijv Rambol of Boursin)

 

Aan de slag!

bloemkoolsoep met kruidenkaas

 

  • Snijd de ui met de look grof en stoof aan in saffloerolie.
  • Roer regelmatig zodat de ui niet bruint.
  • Snijd zo’n 80 g van de bloemkoolroosjes af (zonder steeltjes) en hak ze grof. Hou ze apart.
  • Doe de rest van de bloemkoolroosjes bij de ui en overgiet met het water en de melk.
  • Bind de takjes dragon samen met een touwtje en laat meekoken.
  • Laat de bloemkool goed gaar koken.
  • Haal de dragon eruit, kruid met de kippenbouillon en peper en mix de soep glad.
  • Laat de gezouten boter smelten in een antikleefpan, bak de bloemkool mooi bruin en kruid met peper.
  • Werk het bordje af  met de garnalen, bieslook, 1 tl kruidenkaas en de gebruinde bloemkool.

 

bloemkoolsoep met kruidenkaas

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!