“Ik ben echt gek op risotto. Maar mijn weegschaal is daar minder blij mee… Daarom maakte ik deze overheerlijke, “kilovriendelijke” versie. Deze bloemkoolrisotto met champignons kan je serveren als hapje, voor- of hoofdgerecht. Maak dit receptje zeker ook eens met verse bospaddenstoelen!”
Ingrediënten voor dit recept
- 1 rode ui
- 3 tenen look
- 250 g parijse champignons
- 250 g kastanje champignons
- 300 g spekblokjes
- 500 ml melk
- 3 cookmates bospaddenstoelensoep
- 1 kl rundsbouillon
- 600 g bloemkool
- 100 g parmezaanse kaas
- 100 ml witte wijn
- 3 el geroosterde pijnboompitten
- peper
- bladpeterselie
- 3 blaadjes salie
Aan de slag!
- Bloemkoolrisotto is eigenlijk niet veel meer dan heel fijngesneden bloemkool. Daar start ik dan ook als eerste mee. Neem de bloemkool bij de hand en cutter hem. Zo ontstaat er bloemkoolrijst.
- Neem nu een stoofpot erbij en bak het spek hierin. Dit doe je best zonder vetstof.
- Snipper de ui en de look fijn, en snijd de champignons in schijfjes. Stoof dit mee in het vet van de spekblokjes.
- Voeg daarna de bloemkoolrijst toe en laat even meestoven. Doe er dan de witte wijn bij en laat het aanbaksel even los koken.
- Meng de melk met de bospaddenstoelensoep en de rundsbouillon en giet het mengsel bij de rest. Laat even inkoken tot je een romige dikte hebt.
- Rasp de parmezaan en doe deze samen met de peper, de pijnboompitjes en de fijngesnipperde peterselie en salie bij de risotto.