Een typische najaarssoep met een speciaal tintje? Met deze bloemkool champignonsoep kom je gegarandeerd smaakpapillen te kort om alles van de eerste keer te behappen. Gelukkig voor jou kan je met dit receptje een aantal stevige porties klaarmaken.
Ingrediënten voor dit recept
- 2 uien (+- 200 g)
- 2 teentjes look
- saffloerolie
- 700 g bloemkoolroosjes
- 500 g Parijse champignons
- 1 cookmate kippenbouillon
- 2 l water
- 3 cookmates bospaddenstoelensoep
- een scheutje melk
- peper
- een potje truffeltapenade
- een potje zure room
- 50 g pompoenpitten
Aan de slag!
- Versnipper de uien en de look en stoof ze aan in de saffloerolie. Laat ze niet bruin kleuren zodat de soep mooi wit blijft.
- Voeg de bloemkool, champignons en 1 cookmate kippenbouillon toe en laat nog even kort meestoven.
- Bevochtig met het water en laat een half uurtje gaarkoken.
- Voeg de bospaddenstoelensoep, kippenbouillon, melk en peper toe en mix de soep glad.
- Pof de pompoenpitten in een hete pan met deksel en zet ze opzij.
- Werk het soepje af met de truffeltapenade, toefjes zure room en pompoenpitten.