Gerookte makreel: ik kan er zelden aan weerstaan. Even wat gedoe om de graatjes uit deze vis te vissen, maar die moeite wordt beloond. Dit Scandinavisch voorgerecht stemt iedereen aan tafel vrolijk. Sommige smaken gaan nu eenmaal perfect samen. Serveer de salade met een goed glas witte wijn!
Ingrediënten voor dit recept
- 1 gerookte makreel
- 140 g geschilde aardappelen
- groentebouillon
- 100 g gekookte rode biet
- 50 g Granny Smith appel
- 50 g zure room
- 1 tl kruidenzout
- 1 el versnipperde bieslook
- 1 el limoensap
- peper
- 130 g cottage cheese
- 20 g mierikswortel (uit potje)
- peper
- 1 kl salad dressing classic
- 1 el fijngehakte dille
- 4 tl lompviseitjes
Aan de slag!
- Haal de vis voorzichtig van de graat en trek het in stukjes. Let goed op dat je geen graten meehebt.
- Kook de aardappelen beetgaar in groentebouillon. Laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes van een halve cm.
- Snijd ook de rode biet in dezelfde grootte als de aardappelen.
- Snijd de appel in kleine blokjes.
- Roer de zure room samen met kruidenzout, bieslook, peper en limoensap onder de aardappelen met rode biet en appel.
- Maak het sausje door de cottage cheese te mengen met mierikswortel, peper, salad dressing classic en dille.
- Maak een torentje van de aardappelsalade met daarboven de makreel, vervolgens het sausje en als laatste de lompviseitjes.