“Deze salade met rode bonen brengt elk seizoen de zomer op je bord! Serveer het bijvoorbeeld met pittige kip-sateetjes of met kort gegrilde reepjes rundsvlees. Ook leuk om als hapje te geven op een klein blaadje sla. Deze smaakbom brengt sowieso leven aan tafel!”
Ingrediënten voor dit recept
- 2 limoenen
- 1 el fijngesnipperde munt
- 1 el fijngesnipperde koriander
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 1 el honing
- 1 rode chilipeper (zonder zaadjes en fijngesnipperd)
- 6 el vissaus
- 1 el saffloerolie
- 250 g rode bonen uit blik (uitgelekt)
- 1 lenteuitje (in ringetjes gesneden)
- 3 rijpe avocado’s
- 1 mango
- 1 kl kruidenzout
- enkele blaadjes romeinse sla
- enkele takjes koriander
Aan de slag!
- Deze salade van rode bonen starten we met limoen. Rasp de zestes van de limoenen en pers ze uit.
- Meng met de overige ingrediënten en laat een half uurtje trekken.
- Snijd voor de salade de avocado en de mango in blokjes. Meng deze met de bonen, lente-ui en kruidenzout.
- Overgiet met de dressing en serveer in een romeins slablad.
- Werk af met enkele pluksels koriander.