Couscous Royal

“Deze couscoussalade Royal kwam tot stand bij de WK-match België – Tunesië. Bij elke match van de Belgen spraken we namelijk af met vrienden en familie. Ieder koppel maakte een gerechtje dat typisch is voor het land van de tegenpartij. Maar ik ben er zeker van dat je, na deze couscoussalade geproefd te hebben, niet gaat wachten tot we nog eens tegen Tunesië moeten sjotten. En staat het zelfs bij je volgende BBQ al op tafel! Je kan hier de groenten en vlees voor gebruiken waar je zelf zin in hebt, of je tovert de couscoussalade om in een vegetarische variant. Wees bovendien niet zuinig met de kruiden, want deze maken het gerecht!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg uitgebeende kippendijen (eventueel filet, maar dat is minder sappig)
  • 3 el frietkruiden
  • 6 el saffloerolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 800 g couscous
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 kl saffraan
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 1,2 l water
  • 1 cookmate groentebouillon
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 1 dl olijfolie
  • 400 g butternut-pompoen
  • 2 rode uien
  • 2 tenen look
  • 1 aubergine
  • 3 rode paprika’s
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 blikje kikkererwten
  • 8 medjoul-dadels
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • granaatappelpitjes
  • feta

 

Aan de slag!

couscoussalade

 

  • Handen uit de mouwen: tijd om aan de couscoussalade Royal te beginnen! We starten met de kip. Meng de saffloerolie, de frietkruiden en het komijnpoeder. Laat hierin de kip eventjes marineren.
  • Neem een grote kom bij de hand. Doe hierin de couscous en roer er komijn, koriander, saffraan en kaneel door.
  • Breng het water aan de kook. Eens het kookt doe je er de groentebouillon, kippenbouillon en de olijfolie bij. Giet dit mengsel vervolgens over de couscous en dek het geheel af met plasticfolie.
  • Een couscoussalade Royal is niets zonder groentjes. Neem daarom alle groenten erbij en snijd ze in niet te fijne stukken.Let er wel op dat je bij de courgetten de zaadlijsten uit haalt. Stoof ze vervolgens aan in volgorde van de ingrediëntenlijst.
  • Zijn de groenten zacht? Perfect! Tijd nu om ook de gespoelde kikkererwten en gesneden dadels toe te voegen.
  • Kruid alles met peper, ras el hanout en de kippenbouillon.
  • Roer de couscous onder dit mengsel en laat afkoelen.
  • Terug naar de kip nu. Bak de gemarineerde kip en snijd ze in repen. Eens deze perfect gebakken is voeg je ze ook toe aan de couscoussalade.
  • Tijd voor de finishing touch! Versnipper de verse kruiden en roer ze onder de afgekoelde couscoussalade.
  • Werk af met wat feta en granaatappelpitjes. En… laat het smaken!

 

couscoussalade

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!