Ik denk dat een klassieke aardappelsalade zo één van de gerechtjes is die standaard bij een barbecue worden geserveerd. Toch vind ik deze vaak wat flets en saai gebracht. Door de salad dressing classic hieraan toe te voegen geef je wat extra zuurtjes aan je salade. Probeer hem eens op deze manier en je maakt hem nooit nog anders. Klaar om je gasten te verrassen met deze heerlijke klassieker met een twist?
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kg vastkokende aardappelen
- groentebouillon
- 4 el diepvrieserwtjes
- 4 el mayonaise (bij voorkeur verse)
- 2 hardgekookte eitjes
- 6-tal zure augurkjes
- 1 sjalotje
- 1 goeie el salad dressing classic
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el fijngehakte dille
- 1 el fijngehakte peterselie
- peper
Aan de slag!
- Voor een klassieke aardappelsalade beginnen we uiteraard bij de aardappelen. Kook ze beetgaar in groentebouillon en laat ze vervolgens enkele minuutjes afkoelen.
- Tijd om de diepvrieserwtjes boven te halen. Doe ze in een tasje en giet er wat kokend water over. Op deze manier laat je ze ontdooien.
- Neem nu terug de aardappelen bij de hand. Snijd ze in blokjes en roer er de mayonaise onder.
- Hak nu ook de augurkjes, eitjes en sjalotjes fijn. Deze meng je samen met de salad dressing classic, peper, verse kruiden en erwtjes onder de aardappelen.
- Je aardappelsalade is bijna klaar! Het oog wilt ook wat, daarom werk je het geheel af met enkele takjes dille.
- Voilà, je klassieke aardappelsalade is klaar. En nu… smullen maar!