Rode bonendip

“Deze rode bonendip maak ik ondertussen al bijna 20 jaar. Ik had vroeger een roos notitieboekje waar ik enkele recepten in schreef die ik lekker vond. Deze rode bonendip was één van de eerste recepten die ik noteerde. Echt een super makkelijk recept. Want waarom iets ingewikkelder maken als het goed is? Ik ben alvast zeker dat deze dip bij je in de smaak zal vallen!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 uien
  • 3 tenen look
  • 500 g uitgelekte rode bonen uit blik
  • 1,5 el tomatenpuree
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 2 limoenen
  • peper
  • 1 cookmate rundsbouillon
  • saffloerolie
  • 100 ml water

 

Aan de slag!

rode bonendip

 

  • Neem de ui en look bij de hand. Snijd beiden fijn en stoof ze aan in saffloerolie. Zijn de ui en look zacht? Voeg dan vervolgens de kruiden toe en laat ze even meestoven.
  • Laat hierna de tomatenpuree even mee uitbakken. Vervolgens doe je er de gespoelde bonen, het water, de peper en de rundsbouillon bij. Laat alles nog even samen pruttelen.
  • Tijd om het laatste ingrediënt toe te voegen: limoen! Doe er naar smaak het sap van 1 à 2 limoenen bij. Mix vervolgens het mengsel mooi glad in een blender. Is dat gebeurd? Giet de rode bonendip dan in een kommetje en laat eventjes afkoelen.
  • Klaar om af te werken? Rasp de schil van de limoenen en werk de afgekoelde dip af met deze zeste. Het oog wilt ook wat natuurlijk!
  • Een heerlijke rode bonendip is niets zonder zijn partner in crime: tortilla chips! Serveer de dip met heerlijke tortilla chips en laat je gasten naar hartenlust dippen. Smakelijk!

 

rode bonendip

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!