Stoofpotje van kalkoen met savooistomp

Op tijd en stond moet er in dit huis toch goeie ouderwetse kost op tafel staan. Mijn man kan echt niet zonder! Dus voor jou schat…een flink bord boerenkost! 

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg kalkoenstoofvlees
  • 2 selderstengels
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 250 g kastanjechampignons
  • bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengel)
  • 20 cl droge, witte wijn
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 kleine savooi
  • lichte braadsaus
  • rundsbouillon
  • saffloerolie
  • wokkruiden
  • peper
  • 1 klontje boter
  • 10 cl melk
  • nootmuskaat
  • 1 ei

 

Aan de slag!

Stoofpotje van kalkoen met savooistamppot
  • Braad het kalkoenstoofvlees aan in een brede kookpot met wat saffloerolie en kruid af met de wokkruiden. Haal het vlees uit de pot en déglaceer met de wijn. Herhaal dit tot al het stoofvlees gebakken is. Bewaar ook het kookvocht bij het vlees.
  • Snijd de ui, wortel en selder in blokjes en stoof aan in wat saffloerolie. Voeg ook de in plakjes gesneden champignons toe.
  • Voeg het vlees en de jus toe. Voeg eventueel nog wat extra water toe, tot het vlees bijna onder staat. Voeg nu ook de bouquet garni toe. Laat alles gedurende minimum 1 uur zachtjes pruttelen.
  • Bind de saus met de lichte braadsaus: roer enkele lepels onder de saus en laat inkoken tot de saus dik genoeg is.
  • Kook of stoom de aardappelen. Stoof of stoom ook de savooi.
  • Maak de puree: doe alles in een grote kom, voeg de melk, ei, boter, nootmuskaat, peper en +/-2 koffielepels rundsbouillon toe, en stamp alles tot een stamppot.
  • Maak een mooi bordje van de stamppot en het stoofpotje van kalkoen. Of serveer ze apart!
Stoofpotje van kalkoen met savooistamppot

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!