Creme van pastinaak met gebakken coquilles, krokantje van parmaham en hollandaisesaus

Coquilles zijn toch altijd een beetje feestelijk nietwaar? Je kan ze mooi presenteren en zijn net iets exclusiever. De subtiele smaak gaat perfect met het zachte van de pastinaak en het krokante spek zorgt voor weer wat afleiding. Gewoon doen!!

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 pastinaken
  • 12 verse coquilles
  • 4 plakjes parmaham
  • bouquet garni (tijm, laurier, peterseliestengel)
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 10 cl droge witte wijn (bvb chardonnay)
  • melk en water
  • 1 klontje boter
  • hollandaisesaus
  • groentebouillon
  • cuissana

 

Aan de slag!

  • Droog de parmaham in de oven op 90°C gedurende +/- 1.5uur, tot ze krokant is.
  • Snijd de pastinaken in blokjes en kook ze gaar in melk en water, met de bouquet garni. En een eetlepel groentebouillon.
  • Giet de pastinaken af en doe ze in een blender (of pureer met staafmixer). Voeg het klontje boter toe en kruid af met wat peper. Je kan de smaak nog opwerken met een beetje groentebouillon indien nodig.
  • Maak de hollandaisesaus: versnipper de sjalot, stoof deze aan in een beetje saffloerolie, doe de wijn erbij en laat 5 minuutjes inkoken. Los 2 cookmates hollandaisesausmix op in 20cl water en voeg dit mengsel toe.  Laat nog een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Ontvel en ontpit de tomaten. En snijd ze in blokjes.
  • Paneer de coquilles in cuissana en bak ze kort in een hete grillpan.
  • Maak nu het bordje: trek een streepje pastinaakpuree op het bord met een eetlepel, schik er 3 coquilles bij en werk af met de tomatenblokjes, de hollandaisesaus en het krokantje van parmaham.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!