Groene couscoussalade

Mijn liefde voor verse kruiden vind je zeker terug in deze salade. Je wordt in dit gerechtje zo beloond voor je werk! Echt overheerlijk!

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 g couscous
  • 250 ml water
  • 1/2 cookmate groentebouillon
  • 350 g groene asperges
  • olijfolie
  • grof zout
  • 1 ui
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kruidenzout
  • saffloerolie
  • 120 ml olijfolie
  • 20 g bladpeterselie
  • 15 g koriander
  • 2 el gehakte dragon
  • 2 el gehakte dille
  • 2 el gehakte munt
  • 1 el salad dressing classic
  • 1/3 komkommer
  • groene peper
  • 3 lente-uitjes
  • 50 g zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 granny smith appel
  • handvol pistachenoten
  • handvol rucola

 

Aan de slag!

Groene couscoussalade

Eerst de couscous…

  • Kook het water en doe er de groentebouillon bij.
  • Doe de couscous in een mengkom.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Dek af met vershoudfolie en zet minstens tien minuten weg. Tijd voor het brood.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
  • Overgiet rijkelijk met olijfolie.
  • Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
  • Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.

Op naar de groenten

  • Schil het onderste stuk van de asperges.
  • Snijd het harde deel weg.
  • Stoom of kook de asperges beetgaar.
  • Spoel ze af onder koud water om het gaarproces stop te zetten.
  • Leg ze op een bord en besprenkel met olijfolie en grof zout.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Stoof bruin in wat saffloerolie.
  • Kruid deze met komijnpoeder en kruidenzout.

Bereid de kruidensaus

Je groene couscoussalade is bijna klaar…

  • Snijd de komkommer, zonder de zaadlijsten, in fijne brunoise.
  • Snijd de groene peper in fijne ringetjes.
  • Hak de lente-uitjes, appel en zongedroogde tomaatjes.
  • Maak de couscous los met een vork.
  • Doe hier de kruidensaus en garnituur bij.
  • Meng alles tot een salade en doe dit in een mooie schaal.
  • Werk af met de asperges, rucola, ui en pistachenoten.
  • Je groene couscoussalade is helemaal klaar – smakelijk!
Groene couscoussalade
Groene couscoussalade

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!