Mijn liefde voor verse kruiden vind je zeker terug in deze salade. Je wordt in dit gerechtje zo beloond voor je werk! Echt overheerlijk!
Ingrediënten voor dit recept
- 200 g couscous
- 250 ml water
- 1/2 cookmate groentebouillon
- 350 g groene asperges
- olijfolie
- grof zout
- 1 ui
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kruidenzout
- saffloerolie
- 120 ml olijfolie
- 20 g bladpeterselie
- 15 g koriander
- 2 el gehakte dragon
- 2 el gehakte dille
- 2 el gehakte munt
- 1 el salad dressing classic
- 1/3 komkommer
- groene peper
- 3 lente-uitjes
- 50 g zongedroogde tomaatjes
- 1/2 granny smith appel
- handvol pistachenoten
- handvol rucola
Aan de slag!
Eerst de couscous…
- Kook het water en doe er de groentebouillon bij.
- Doe de couscous in een mengkom.
- Overgiet met de bouillon.
- Dek af met vershoudfolie en zet minstens tien minuten weg. Tijd voor het brood.
- Verwarm de oven op 200°C.
- Trek het brood in grove stukken en leg het op een bakplaat.
- Overgiet rijkelijk met olijfolie.
- Zet een tiental minuten in de hete oven tot ze mooi krokant zijn.
- Haal de plaat uit de oven en kruid met een beetje grof zout.
Op naar de groenten
- Schil het onderste stuk van de asperges.
- Snijd het harde deel weg.
- Stoom of kook de asperges beetgaar.
- Spoel ze af onder koud water om het gaarproces stop te zetten.
- Leg ze op een bord en besprenkel met olijfolie en grof zout.
- Snijd de ui in halve ringen.
- Stoof bruin in wat saffloerolie.
- Kruid deze met komijnpoeder en kruidenzout.
Bereid de kruidensaus
- Doe olijfolie in een mengbeker.
- Voeg alle verse kruiden toe.
- Voeg 1 el salad dressing classic toe (puur, zonder water).
- Mix fijn met de staafmixer.
Je groene couscoussalade is bijna klaar…
- Snijd de komkommer, zonder de zaadlijsten, in fijne brunoise.
- Snijd de groene peper in fijne ringetjes.
- Hak de lente-uitjes, appel en zongedroogde tomaatjes.
- Maak de couscous los met een vork.
- Doe hier de kruidensaus en garnituur bij.
- Meng alles tot een salade en doe dit in een mooie schaal.
- Werk af met de asperges, rucola, ui en pistachenoten.
- Je groene couscoussalade is helemaal klaar – smakelijk!