Broccoliquiche met spekjes

“Op zoek naar een snelle én gezonde maaltijd? Met deze broccoliquiche scoor je altijd! Klaar in een handomdraai en ook nog eens boordevol smaak. Heb je trouwens nog overschot van andere groenten in je frigo liggen? Aarzel dan niet ze eraan toe te voegen!” 

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 broccoli (ca. 450g)
  • 150 g ontbijtspek
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • nootmuskaat
  • peper
  • 1/2 el rundsbouillon
  • 120 g cheddar
  • 1 vel bladerdeeg

 

Aan de slag!

  • De broccoliquiche beginnen we met het deeg. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg het met het bakpapier in een springvorm. Bedek het deeg vervolgens weer met een vel bakpapier. Hierop leg je wat gewicht. Zelf gebruik ik hier meestal gedroogde bonen voor. Zo voorkom je dat het deeg omhoog komt.
  • Zet de bakvorm gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
  • Zijn de 15 minuten voorbij? Haal de bakvorm uit de over en neem er voorzichtig het bakpapier met de bonen af. Deze bonen hoef je trouwens niet weg te gooien. Je kan ze later altijd hergebruiken.
  • Tijd nu voor de broccoli. Stoom of kook de broccoliroosjes beetgaar en laat ze uitlekken. Let er op dat je ze niet te gaar kookt. Het is zeer belangrijk dat er nog een mooie bite in zit!
  • Snijd het spek in twee en bak deze bijna krokant in een pan. Laat uitlekken op keukenrol om het overtollige vet te verwijderen.
  • Maak de vulling van de broccoliquiche door de eieren, eidooiers, nootmuskaat, rundsbouillon, peper en de room goed onder elkaar te mengen.
  • Rasp de cheddar.
  • Schik de broccoliroosjes op het voorgebakken bladerdeeg en leg het spek er tussen.
  • Strooi de kaas erover en overgiet alles met het roommengsel.
  • Zet 30 minuten in een oven van 180°C en… Smakelijk!

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!