Saffraanrisotto met mosselen

Dat saffraan en rijst het goed kunnen vinden doet ons niet echt met verstomming staan. Zonder de oma’s te willen choqueren wil ik het deze keer toch over een andere boeg goeien en de bruine suiker in de kast laten staan. Vandaag gaan we de net iets hippere toer op en saffraan combineren met risottorijst en mosseltjes. Met saffraan geef je de risotto niet enkel een prachtig gouden glans maar ook een smaak die je doet denken aan een zonsondergang in Italië. Oh ja…en de fanatiekelingen mogen dit gerechtje eten met een gouden lepel!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1,5 kg mosselen
  • mosselgroentjes
  • witte wijn
  • ½ el kippenbouillon
  • 1 sjalot
  • 1 kleine venkel
  • 1 stengel selder
  • 2 teentjes look
  • 150 g risotto
  • boter
  • olijfolie
  • 1 potje saffraan
  • 50 g versgeraspte parmezaan
  • fijngehakte peterselie

 

Aan de slag!

  • Kook de mosselen met de mosselgroenten en een scheutje witte wijn.
  • Zet de pan van het vuur en schep de mosselen eruit. Haal ¾ uit de schelp. Zeef het mosselvocht en doe dit in een maatbeker. Vul eventueel bij met kokend water tot je een 800 ml hebt. Roer er een halve eetlepel kippenbouillonpoeder Houd de bouillon opzij.
  • Zet nu een kookpot op het vuur met een klontje boter en een scheut olijfolie.
  • Versnipper de sjalot, venkel, selder en look en stoof deze even aan. Kruid met peper en zout. Voeg daarna de rijst toe en laat deze ook meestoven tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg de witte wijn toe en laat deze op een zacht vuurtje inkoken. De saffraan mag er ook bij.
  • Voeg beetje per beetje bouillon toe aan de rijst en roer regelmatig voor een extra smeuïg effect. Telkens wanneer de bouillon bijna geabsorbeerd is voeg je terug wat mosselvocht toe en dit tot de rijst beetgaar is. Proef regelmatig een korrel ter controle.
  • Als laatste werk je de risotto af met peper, een klontje boter en parmezaanse kaas. Roer de mosselen onder de risotto en werk af met peterselie.

Deze producten zijn onmisbaar voor dit recept

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!