Als eerste aspergegerecht van dit seizoen presenteer ik een fluweelzacht lentesoepje afgewerkt met beenham, ei en peterselie. Aspergesoep maken is trouwens veel makkelijker dan mensen denken. Misschien een leuk ideetje om je dit weekend aan deze klassieker te zetten?! Voor mij mag je altijd een bordje bijzetten…
Ingrediënten voor dit recept
- 2 uien
- 2 preien (enkel het wit)
- 2 dikke aardappelen
- klontje boter
- 1,5 kg asperges
- peper
- 2 cookmates kippenbouillon
- 1 cookmate groentebouillon
- 3 cookmates asperergesoep
- 100 ml room
- 1 plak beenham (180 g)
- handvol fijngehakte peterselie
- 3 hardgekookte eitjes
- grof zout
Aan de slag!
- Snijd de uien, prei en aardappel in stukken en stoof deze aan in een klontje boter. Laat de groenten niet kleuren.
- Schil de asperges en snijd de schillen in stukken met een groot mes. Voeg de schillen toe aan de groenten en stoof ze mee.
- Snijd de geschilde asperges in de helft en bewaar de bovenste helft. Het onderste gedeelte snijd je in stukken en voeg je toe aan de soep.
- Giet 2,5 l water in de pot en laat de soep een half uurtje pruttelen.
- Kruid de soep met peper, kippenbouillon, groentebouillon en aspergesoep.
- Mix de soep geruime tijd om deze zo glad mogelijk te krijgen.
- Giet de soep daarna door een zeef over in een andere kookpot. Zo blijven de vliesjes van de schillen achter in de zeef.
- Zet de soep terug op het vuur en voeg de room toe. Breng terug aan de kook.
- Snijd de andere helft van de asperges in stukjes en voeg deze toe aan de soep.
- Zet het vuur af. De stukjes garen nog verder in de hete soep.
- Snijd de beenham in blokjes alsook de eieren. Meng deze met de peterselie en kruid met peper en wat grof zout. Gebruik dit mengsel als garnituur.