Pasta all’ arrabbiata zet je in een mum van tijd op tafel. Vergeet zeker de chilipepers niet want het gaat ten slotte over een pittige tomatensaus. Hoe pikant je wil gaan kies je natuurlijk zelf. Ik werk deze pasta af met gepofte tomaatjes. Deze cuties zorgen voor een zoet-zuur smaakbommetje en maakt het bordje wat spannender. Wanneer zet jij deze vegetarische klassieker op tafel?
Ingrediënten voor dit recept
2 personen
- 2 dikke tomaten
- olijfolie
- 150 g sjalot
- 2 tenen look
- 2-3 chilipepers (met of zonder pitjes)
- 600 g tomatenpulp
- 1 el groentebouillon
- 1 el bolognesemix
- 1 el gedroogde oregano + wat extra voor de afwerking
- parmezaanse kaas
- geroosterde pijnboompitten
- enkele blaadjes basilicum
- takje kerstomaten
- balsamico
- pezo
Aan de slag!
- Emondeer de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd ze in blokjes.
- Leg het takje kerstomaatjes in een ovenschoteltje en besprenkel met olijfolie, balsamico en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in een oven van 190°. De tomaatjes moeten mooi gepoft en zacht zijn.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en versnipper de sjalotjes, look en chilipepers. Stoof ze op een zacht vuurtje.
- Voeg de tomatenblokjes en tomatenpulp toe.
- Kruid met groentebouillon, bolognesemix en oregano. Laat op een zacht vuurtje inkoken.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar en voeg deze toe aan de saus.
- Werk het bordje af met wat extra oregano, Parmezaanse kaas, enkele blaadjes basilicum, pijnboompitjes en een half takje van de gepofte tomaatjes. Vergeet niet af te werken met een laatste drizzle olijfolie.