Zalmforel in papillot met ratatouille

“Dit is zo een gerechtje dat tot stand kwam op een ‘koelkast-opruimdag’ maar nu gepromoveerd is tot een volwaardig recept. Het is super simpel, maar zo ongelooflijk lekker. Maak je deze zalmforel in papillot op voorhand voor je gasten, laat dan de ratatouille eerst afkoelen. Daarna kan je de papillotten prepareren zodat je deze enkel nog in de oven moet steken of op de bbq moet leggen. Hier ga je zeker mee scoren!”

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 zalmforelfilets (zonder vel en de graatjes eruit gehaald)
  • visbouillon
  • lookboter
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • halve venkel
  • 1 teentje look
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • half bakje champignons
  • halve courgette
  • 3 tomaten (pitjes eruit gehaald)
  • saffloerolie
  • 10-tal zwarte, fijngesneden olijven
  • peper
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 cookmate groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • lookbroodjes

 

Aan de slag!

zalmforel in papillot

 

  • Deze zalmfilet in papillot starten we met de ratatouille. Snijd al de groenten fijn voor de ratatouille en stoof ze in beetgaar in saffloerolie. Houd de volgorde aan die hierboven in de ingrediënten omschreven staat.
  • Zijn de groentjes beetgaar? Overgiet ze dan met de witte wijn en laat ze nog heel kort inkoken.
  • Kruid de ratatouille vervolgens af met peper, Provençaalse kruiden en groentebouillon.
  •  Tijd nu voor de zalmforel. Leg de zalmforellen elk afzonderlijk op een ruim stuk zilverpapier en bestrooi ze met visbouillon.
  • Schik hierop de ratatouille, twee schijfjes lookboter per papillot en een takje rozemarijn. Plooi het zilverpapier dicht.
  • Leg de zalmforel 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  • Check zeker even of de vis gaar is. Serveer deze dan in de papillot, samen met een lookbroodje.

 

zalmforel in papillot

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!