zalm met asperges en hollandaisesaus

Vraag je naar een typische Vlaamse klassieker, dan is de kans groot dat je asperges met hollandaisesaus voorgeschoteld krijgt. Het heerlijke witte goud is populairder dan ooit. Maar het kan nog gezonder! Hoe hou je de sublieme smaak over, maar snoei je in het aantal calorieën? Hier is mijn recept!

Ingrediënten voor dit recept 

 

  • 1 kg witte asperges
  • 800 g zalmfilet
  • cuissana
  • peper
  • grof zeezout
  • 400 ml water
  • 4 cookmates hollandaisesaus
  • 1 el citroensap
  • mespuntje cayennepeper
  • 100 g grijze garnalen
  • fijngehakte peterselie

 

Aan de slag!

  • Schil de asperges en kook of stoom ze beetgaar.
  • Bestrooi de zalm met cuissana en bak deze in een droge, hete anti-kleefpan.
  • Kruid met peper en grof zeezout.
  • Meng het water met de hollandaisesaus breng al roerend aan de kook. 
  • Werk af met cayennepeper en citroensap.
  • Het bordje werk je af met peterselie en grijze garnalen.
  • Serveer het eventueel met krielaardappeltjes als hoofdgerecht.

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!