Wok met noedels en kip

We kennen vast allemaal deze dagen vol drukte en het hollen van de ene opgave naar de andere. ’s Avonds zijn we moe en is koken vaak echt nog wel een opdracht. Dit zijn de momenten dat eten uithalen wel verleidelijk is. Dit receptje voor wok met noedels en kip heb ik speciaal voor deze dagen gemaakt. Ik heb het daarstraks getimed en ik had dit gerecht op 13 minuten klaar. Op die tijd ben je niet naar de frituur geweest! Bij deze eten we vanavond toch een kei lekkere maaltijd boordevol groenten. Smakelijk!

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g kippenfilet
  • cuissana
  • wokkruiden
  • 1 kg gemengde wokgroenten
  • handvol cashewnoten
  • 1 cookmate kippenbouillon
  • peper
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 cookmates currysoep
  • handvol diepvrieserwtjes
  • 200 g glasnoedels
  • koriander

 

Aan de slag!

wok met noedels en kip
  • Snijd de kippenfilets in grote stukken.
  • Zet een (wok)pan op het vuur. Bestrooi met een laagje cuissana.
  • Bak de kippenblokjes op een heet vuur en kruid ze met wokkruiden.
  • Haal de kip even uit de pan en houd ze opzij.
  • Bestrooi de pan opnieuw met cuissana en wok de groentjes kort. Doe er cashewnoten bij en kruid met kippenbouillon, peper en vissaus. Knijp er het limoensap in uit.
  • Giet de kokosmelk bij het geheel en vul het blik met de helft water wat je ook toevoegt. (zo spoel je het blik nog uit)
  • Roer er de currysoep en de diepvrieserwtje onder.
  • Doe de glasnoedels in een kom en overgiet ze met kokend water. Laat enkele minuten trekken en spoel ze daarna met koud water.
  • Voeg de noedels toe en werk af (voor de liefhebbers) met een flinke bos koriander.
wok met noedels en kip

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!