Deze overheerlijke tomaatjes uit de oven kan je combineren met eindeloos veel gerechten. Een stukje vis, een stevige lamsbout of entrecote…? Dit eenvoudige ovengerechtje tilt elke tafel naar een hoger niveau. Vergeet natuurlijk niet je lookbroodje in de heerlijke dressing te soppen. Zo blijft het gegarandeerd het hele jaar door zomer.
Ingrediënten voor dit recept
- 750 g mini-romatomaatjes (aan het takje)
- enkele takjes rozemarijn
- enkele takjes tijm
- enkele blaadjes oregano
- 2 rode chilipepers
- balsamicosiroop
- olijfolie
- peper
- grof zout
- 1 tl salad dressing classic
Aan de slag!
- Schik de tomaatjes in een ovenschotel.
- Knip de chilipepers in ringen en leg ze erbij.
- Leg er de takjes rozemarijn en tijm tussen.
- Besprenkel royaal met wat olijfolie en balsamicosiroop.
- Kruid met peper en grof zout.
- Zet de tomaatjes gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C (ze moeten mooi gepoft zijn)
- Kap ze over in een mooie schaal en bestrooi ze met de salad dressing classic.
- Werk alles mooi af met frisgroene oreganoblaadjes.