Spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus

Bij deze is het officieel: wanneer spruitjes op het menu verschijnen, gaan we steevast de herfst en winter in. Toen mijn zoontje Mano daarstraks thuiskwam en vroeg wat we gingen eten, was mijn antwoord: ‘spruitjes’. De teleurstelling was lichtjes zichtbaar op zijn gezicht. Althans, tot ik hem al een hapje liet proeven van deze spruitjesstoemp met spekjes en mosterdsaus. Zijn bord heeft hij daarna tot de laatste hap leeggegeten. Heerlijke, dagelijkse kost!

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kg spruitjes
  • 1,5 kg geschilde, bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • klontje boter
  • 400 g gerookte spekblokjes
  • scheutje saffloerolie
  • 400 ml melk
  • 2 cookmates rundsbouillon
  • klontje boter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 500 ml water
  • 4 cookmates hollandaisesaus
  • 2 el mosterd
  • 90 g gemalen kaas
  • 4 cookmates paneermeel

 

Aan de slag!

spruitjesstoemp met spekjes

 

  • Kook of stoom de spruitjes beetgaar.
  • Kook of stoom de aardappelen gaar.
  • Versnipper de uien grof en stoof ze zacht in een klontje boter.
  • Voeg de spruitjes en de aardappelen toe en stoemp ze grof.
  • Bak het spek in saffloerolie.
  • Stamp de aardappelen, spruitjes, melk en boter en kruid ze met peper, nootmuskaat en rundsbouillon. Roer er de spekblokjes onder.
  • Meng de kaas met het paneermeel.
  • Zet de oven op de grillstand.
  • Meng het water met de mosterd en de hollandaisesaus. Breng zachtjes aan de kook.
  • Strooi wat van het kaasmengsel over de puree en grill dit enkele minuten.

 

spruitjesstoemp met spekjes

Eet smakelijk!

Krijg je graag als eerste mijn nieuwe recepten te zien? Schrijf je dan snel in op mijn nieuwsbrief en krijg de nieuwste recepten in je mailbox!