Poke bowls veroveren de wereld. Het Hawaïaanse food concept begint ook onze tafels in te palmen. En terecht, want het is niet alleen lekker en gezond, het is ook een echt festijn voor de ogen. In de aanbieding: poke bowl met zalm en asperges. Oftewel Hawaï met een vleugje Vlaams.
Ingrediënten voor dit recept
- 1 kop broccolirijst
- saffloerolie
- wokkruiden
- 1 hardgekookt eitje
- 100 g gerookte zalm
- 4 witte asperges
- takje dille
- 1 el pijnboompitjes
Voor de dressing
- 4 el koude melk
- 1 el french dressing
- 2 el saffloerolie
Aan de slag!
- Bak de broccolirijst zéér kort in wat saffloerolie en kruid met wokkruiden.
- Laat afkoelen.
- Schil de asperges en snijd het achterste, houterige, deel eraf.
- Schil ze daarna in lange repels met de dunschiller. Leg die repels op elkaar en snijd ze in de lengte door tot spaghettivorm.
- Draai de gerookte zalm op in roosjes.
- Snijd het eitje in plakjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Werk af met een takje dille en pijnboompitjes.