Poké bowl. Het concept komt overgewaaid uit het verre Hawaï en palmt nu ook de Vlaamse tuinfeestjes en dinner dates in. Met de nadruk op gezond, groenten én gezellig tafelen. Alles start met een oogverblindende tafel en eindigt met een vitamineboost en een volle maag, zonder het schuldgevoel. Maak kennis met de oorspronkelijke versie: de poké bowl met tonijn.
Ingrediënten voor dit recept
- 200 g tonijnsteak
- 2 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 kl sesamzaadjes
- 5 plakken wortel (met dunschiller)
- 150 g gekookte basmatirijst
- 1 tl fritfix
- halve avocado
- 2 el wakame
- 2 radijsjes
- 2 el sojabonen
- enkele takjes koriander
Voor de dressing
- 2 el mayonaise (liefst verse)
- 1 kl salad dressing classic
- 1kl limoensap
Aan de slag!
- Kook de rijst.
- Snijd de rauwe tonijn in blokjes en meng ze met de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes.
- Laat kort marineren.
- Rol de wortelplakjes op.
- Roer de fritfix onder de warme rijst en laat afkoelen.
- Schil de avocado en snijd in plakken.
- Snijd de radijsjes in plakjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing.
- Dresseer het bord en werk af met de dressing en koriander.